Lägga vattenburen golvvärme

Visst drömmer många av oss att sätta ner fötterna på ett varmt och behagligt golv, speciellt under vinterhalvåret. Med en vattenburen golvvärme är detta inte ouppnåeligt och det är inte omöjligt att lägga vattenburen golvvärme själv i ditt hem, dock måste du ha hjälp av expert vid slutinstallationen av en fackmannamässigt kunnig person. På denna sida får du tips på vad du behöver för att kunna genomföra projektet med golvvärme och vart du kan hitta passande golvvärmeprodukter.

Hur fungerar vattenburen golvvärme?

Principen är så enkelt som att vattenburen golvvärme innebär att golvet värms upp med vatten istället för med el som är ett annat alternativ till golvvärme. Du behöver lägga slingor som vattnet kan värmas upp i under golvet och som producerar värme. Oftast så kopplas slingorna till ditt hems värmepump eller bergvärme.

Med en konstant låg temperatur i golvvärmen kan du faktiskt minska din innertemperatur, och därmed är det en av alla fördelar med att lägga vattenburen golvvärme. Ditt inomhusklimat kommer upplevas varmare med hjälp utav golvvärmen och du kan därmed sänka andra elkostnader för att underhålla uppvärmningen av ditt hem.

Kan man lägga vattenburen golvvärme själv?

Delvis både ja och nej. Du kan lägga vattenburen golvvärme själv med att förbereda alla moment som krävs vid läggandet av värmen, men däremot måste du ha en certifierad rörmokare som kan ansluta allt till din värmepump på rätt sätt. Skulle du inte göra det finns det stor risk för fuktskador i ditt hem om du inte är tillräckligt insatt och kunnig av installation av vattenburen golvvärme.

Det finns även bra tips och guider hos butiker som säljer produkter inom golvvärme, bland annat billigtvvs.se. Förutom att de har tiotusentals produkter inom VVS, så har de det mesta inom vattenburen golvvärme. Ska du lägga nytt golvvärmesystem rekommenderas billigtvvs hemsida om vattenburen golvvärme och få hem dina produkter snabbt och smidigt via deras e-handel. De har mängder med produkter inom vattenburen golvvärme och paket som underlättar läggandet av golvvärme.

Vad behövs för att lägga golvvärme?

Du vill lägga vattenslingorna i så kallade spårade skivor som förekommer i olika material. Spårade spånskivor läggs främst under trägolv och är det underlag som läggs direkt under övergolvet. Många experter menar på att det är det enklaste och snabbaste sättet att lägga golvvärmesystem. På billigtvvs.se kan du köpa golvvärmepaket som består av antingen spårade spånskivor men även andra varianter. Du behöver även golvvärmeslang som sedan ska läggas i spåren av skivorna.

Anlita auktoriserade experter vid slutinstallation

Du kan få mängder med tips online i hur du exakt kan lägga vattenburen golvvärme, men det viktigaste när du ska gå igenom processen är att anlita rörmokare som kan koppla på vattenledningarna till värmesystemet för att det ska bli en korrekt påkoppling. Vill du läsa mer om hela processen för vattenburen golvvärme med priser, regler och processer kan denna guide hos Byggstart hjälpa dig. Detta är en hemsida som även kan hjälpa dig att få offerter för elektriker eller rörmokare som krävs för att genomföra hela processen. Det finns även företag som Dorunner som kan ge förmånliga offerter på hantverkare och rörmokare. Om det är elektriker du är ute eftersom kan bistå med hjälp med så finns flera tips här på Elektrikergruppen.