Elektriker hyllar svensk teknikfirma

Elektriker hyllar svensk teknikfirma

Elektriker hyllar en liten svensk teknikfirma, Plejd, som specialiserat sig på smart belysning. En av elektrikerna är Nils Dahl, som driver en elfirma i Malmö. Han har installerat över tusentals Plejdprodukter men har hela tiden saknat att företaget inte erbjuder någon gateway. Nu har en sådan lanserats och det är redan 200 kunder som står i kö för att få den installerade, säger Nils.

Styr hemmet via Internet

Fram tills nu har det gått att styra belysningen i hemmet via Bluetooth. Den nya tekniken innebär nu att hemmet kan styras via mobilen oavsett var du befinner dig i världen. Så länge det finns Internet kan belysningen styras. Det handlar heller inte bara om belysning. Med hjälp av Plejds produkter går det även att låsa upp dörren och reglera värmen i bostaden.

De elektriker som uppskattar Plejds produkter pekar bland annat på driftsäkerheten. Mindre än en promille av produkterna har haft problem, vilket är bäst i klassen. Elektrikerna är även förtjusta i möjligheten att felsöka kundens installation på distans om kunden själv ber om det. Dessutom är alla uppdateringar av det smarta hemmet via mjukvara gratis, vilket gör att även hushåll med mindre budget har råd att ligga på teknologins framkant.